Rady.které se hodí

5. června 2010 v 20:45 |  Rady pro každého
Rady,které se vždy hodí
1.     Sklenice nám při mytí neprasknou, když je ponoříme do horké vody okrajem dolů.
2.    Na čištění těžko odstupných míst a škvírek kuchyňského robota, knoflíků na sporáku atd. si pořiďte kartáček na zuby.
3.    Dřevěné vařečky a prkénka namočíme do octové vody a jemně vykartáčujeme. Budou vybělené a čisté.
4.    Aby při pečení a smažení nestříkal tuk po sporáku či varné desce, přikryjeme hrnec či pánev kovovým obráceným cedníkem.
5.    Omastek z pánve nestříká, když do něj přidáme špetku soli.
6.    Nepeče-li nám trouba stejnoměrně, vložíme do ní kostku cukru.
7.    Když vyložíte poličky v mrazáku alobalem, tak pomaleji obalí ledem a ušetříte i za elektrickou energii. Stejný efekt má, když po odmražení a vymytí potřeme vnitřek mrazáku olejem.
8.    Seschlé dřevěné prkénko napravíme, když je obložíme na jeden den mokrými utěrkami.
9.    Voda, v níž jsme vařili rýži, velmi dobře poslouží k škrobení záclon a jemného prádla.
  1. Chceme-li mít krásně bílé záclony, namočíme je přes noc ve vodě se solí.
  2. Skvrny na rukou po strouhání mrkve odstraníme citronem.
  3. Zažloutlá místa v dřezu odstraníme kartáčkem namočeným v octu.
  4. Vázy a sklenice s úzkým hrdlem vyčistíme, když natrháme noviny, nebo rozmačkáme skořápky z vajec. Ty pak nasypeme do vázy a sklenice, zalijeme teplou vodou se saponátem, vrch utěsníme a protřepeme,vylijeme a vypláchneme.
  5. Roztok na nádobí si vyrobíme z mýdlových vloček nebo kousků mýdla. Ty vsypeme do zahřáté sklenice od kompotu, zalijeme horkou vodou a necháme rozpustit. Při mytí obzvláště mastného nádobí do směsí přidáme ještě lžičku sody nebo octa.
  6. K omývání zrcadel a obkladů nám poslouží směs vody a octa v poměru 1:1.
  7. Máme-li problém s mravenci, jednoduše nasypeme na místa jejich výskytu prášek do pečiva nebo skořici.
  8. Dobrým dezinfekčním prostředkem bude v kuchyni borax.
  9. Osvěžovač vzduchu do kuchyně vyrobíme, když do malého hrnku dáme vodu, do ní lžíci pěny do koupele a chvíli povaříme.
  10. Stříbrné "rybičky" z kuchyně vyženeme, když na místa jejich výskytu rozestavíme misky s levandulovým olejem.
  11. Mastné nádobí, mastný dřez nebo kbelík snadno zbavíme mastnoty, vytřeme-li je novinovým papírem.

jablko
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Děkuji za návštěvu a přijďte zas