Únor 2010

Křesla z plyšových hraček.

27. února 2010 v 9:36 Zajímavosti
Působivá křesla z plyšových hraček.



Co se Dá postavit z lega

23. února 2010 v 16:57 Zajímavosti
Co všechno se dá postavit z lega - krása snoubená s uměním

Co se hodí do kuchyně

23. února 2010 v 11:54 Recepty
Rady,které se vždy hodí
1. Sklenice nám při mytí neprasknou, když je ponoříme do horké vody okrajem dolů.
2. Na čištění těžko odstupných míst a škvírek kuchyňského robota, knoflíků na sporáku atd. si pořiďte kartáček na zuby.
3. Dřevěné vařečky a prkénka namočíme do octové vody a jemně vykartáčujeme. Budou vybělené a čisté.
4. Aby při pečení a smažení nestříkal tuk po sporáku či varné desce, přikryjeme hrnec či pánev kovovým obráceným cedníkem.
5. Omastek z pánve nestříká, když do něj přidáme špetku soli.
6. Nepeče-li nám trouba stejnoměrně, vložíme do ní kostku cukru.
7. Když vyložíte poličky v mrazáku alobalem, tak pomaleji obalí ledem a ušetříte i za elektrickou energii. Stejný efekt má, když po odmražení a vymytí potřeme vnitřek mrazáku olejem.
8. Seschlé dřevěné prkénko napravíme, když je obložíme na jeden den mokrými utěrkami.
9. Voda, v níž jsme vařili rýži, velmi dobře poslouží k škrobení záclon a jemného prádla.
10.Chceme-li mít krásně bílé záclony, namočíme je přes noc ve vodě se solí.
11.Skvrny na rukou po strouhání mrkve odstraníme citronem.
12.Zažloutlá místa v dřezu odstraníme kartáčkem namočeným v octu.
13.Vázy a sklenice s úzkým hrdlem vyčistíme, když natrháme noviny, nebo rozmačkáme skořápky z vajec. Ty pak nasypeme do vázy a sklenice, zalijeme teplou vodou se saponátem, vrch utěsníme a protřepeme,vylijeme a vypláchneme.
14.Roztok na nádobí si vyrobíme z mýdlových vloček nebo kousků mýdla. Ty vsypeme do zahřáté sklenice od kompotu, zalijeme horkou vodou a necháme rozpustit. Při mytí obzvláště mastného nádobí do směsí přidáme ještě lžičku sody nebo octa.
15.K omývání zrcadel a obkladů nám poslouží směs vody a octa v poměru 1:1.
16.Máme-li problém s mravenci, jednoduše nasypeme na místa jejich výskytu prášek do pečiva nebo skořici.
17.Dobrým dezinfekčním prostředkem bude v kuchyni borax.
18.Osvěžovač vzduchu do kuchyně vyrobíme, když do malého hrnku dáme vodu, do ní lžíci pěny do koupele a chvíli povaříme.
19.Stříbrné "rybičky" z kuchyně vyženeme, když na místa jejich výskytu rozestavíme misky s levandulovým olejem.
20.Mastné nádobí, mastný dřez nebo kbelík snadno zbavíme mastnoty, vytřeme-li je novinovým papírem.



pěkný den

18. února 2010 v 10:12 Moje tvorba PF


Kvetoucí čaj

16. února 2010 v 17:19 Recepty
Kvetoucí čaje
Kvetoucí čaje jsou ručně umělecky svazované lístky čaje, které tvoří základ čajového poupěte. Uvnitř jsou skryty barevné květy bylinek, které se před zraky spotřebitele rozvinou po vložení do 90°C horké vody v překrásný květ. Kvetoucí čaje nabízí jedinečný chuťový i estetický zážitek.
Kvetoucí čaj je z hlediska čajové historie vlastně novinka, vyrábí se v Číně od poloviny minulého století. Čím je tak zvláštní? Nedejme se zmást jeho názvem, v čajovém květu nenajdete žádný květ z čajovníku čínského, ale jen zelený či bílý čaj, zachumlaný do úhledné kuličky a převázaný kouskem hedvábného provázku. Všechny tyto kuličky jsou vyráběny ručně a na jejich výrobu použito velice kvalitního čaje. Vyrábí se tak, že se sváže několik větších čerstvých čajových listů u řapíků a do nich se přiváže květ z jiné rostliny, nejčastěji se k tomuto účelu používá voňavý jasmín nebo chryzantéma. celý svazek se jemně sváže i na druhé straně, čímž se vytvoří ona kulička, která v sobě květ ukryje.
Jak se stanete svědky překrásného procesu
Do vyšší průsvitné sklenice nebo konvice nalijte 0,3 l až 0,5 l horké vody (90°C), vložte čajovou kuličku a nechte ji klesnout na dno. Po 3 až 5 minutách vykvete přímo před Vašima očima nádherný barevný květ, který povýší lahodný čajový nálev o jedinečný estetický zážitek.


Děkuji za návštěvu a přijďte zas