Z mé kuchyně II

18. července 2007 v 11:00 | Vaše Marcela |  Recepty

Opět přikládám oblíbené recepty z mé kuchyně

Buřty v alobalu

Ingredience:
Buřty nebo točený salám
Plísňový sýr NIVA
Velkou cibuli
Alobal
Postup na jednu porci:
Připravíme si kus alobalu pokud je slabý dáme dvojitě.
Nařízneme si buřta nebo točený salám na ježečka a položíme na alobal.
Rozdrobíme si sýr na jednu porci tak 10 dkg a posypeme tím buřta a na to navršíme na kostičky pokrájenou cibuli. To vše pečlivě zabalíme do alobalu aby šťáva,která nám vznikne
Nevytekla. A dáme péct do trouby,pečeme tak půl hodinky možná i déle, nespěchejte čím déle se to peče tím je to chutnější alobal na některých místech se bude připalovat,ale toho se nelekáme. Když už to krásně voní tak to opatrně rozbalíme a hlavně se nezpálíme a přendáme vše na talíř protože je to nezdravé a kalorické tak to vyvážíme tím že k tomu podáváme syrovou zeleninku a komu ty kalorie nevadí tak je k tomu dobré jakékoliv pečivo.

Pečená zelenina

Ingredience:
1 cuketa
1paprika jakékoliv barvy
1 rajče
1 menší pórek
1 cibule
2 větší brambory
strouhaný sýr
šunka asi 10 dkg nebo vařené kuřecí maso
olej
sůl,grilovací koření nejlépe na zeleninu
Postup přípravy:
Vzmažeme si pekáček nebo zapékací misku olejem,všechnu zeleninu si nakrájíme na větší kostky cuketu neloupeme,syrové brambory buď oloupeme nebo pečlivě umyjeme a nakrájíme stejně jako zeleninu vše nakrájené dáme do pekáčku, osolíme a posypeme grilovacím kořením
Trochu více přidáme šunku nebo maso,ale nemusí být promícháme lehce aby se koření dostalo mezi zeleninu a dáme péct do trouby pečeme přikryté asi 30-45 minut,5 minut před dopečením posypeme sýrem a dopékáme bez pokličky. Podáváme samotné bez přílohy
Větším jedlíkům podáváme s bramborem nebo grilovaným steakem.

Opavský bramborák

Tento recept mám od přátel z Opavy tak dělají bramborák v Opavě.
Ingredience na jednu porci:
2-3 větší brambory
Plátkový sýr
1 vejce
cibuli
olej
sůl,pepř,majoránku
tatarskou omáčku nebo kečup
Postup přípravy:
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle,osolíme,opepříme a přidáme 2 lžíce majoránky,to vše promícháme, dame na pánev do rozpáleného oleje a uděláme placku přes celou pánev asi 1cm silnou opékáme z obou stran do zlato hněda obracení placky jde docela dobře,nebo si pomůžeme talířem když máme větší placku Při opékání druhé strany položíme na opečenou stranu plátkový sýr už neobracíme.Přendáme na talíř a do zbylého oleje vlijeme rozkvedlané vajíčko a uděláme omeletu nemusíme obracet omeleta je hned hotová,přendáme omeletu na bramborák pomažeme tatarskou omáčkou nebo kečupem posipeme jemně nakrájenou cibulkou a podáváme můžeme s čerstvou zeleninou pokud je porce moc velká jednoduše se z někým rozdělíme.

Přeji dobrou chuť

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 www.doplnky-fitness.cz www.doplnky-fitness.cz | Web | 28. ledna 2009 v 21:21 | Reagovat

Ahoj. Za prvé bych se chtěl omluvit za reklamu, ale fakt mi to nedalo a musím se pochlubit. Kukněte sem: www.doplnky-fitness.cz. Jestli chcete zhubnout, vypadat krásně, udělat ze sebe svalovce tak to určitě navštivte. Sám jsem tam už parkrát nakoupil a nemůžu si to vynachválit. Klikejte na web a jste tam tak pááá lidi:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Děkuji za návštěvu a přijďte zas