Z mé kuchyně

18. dubna 2007 v 11:14 |  Recepty
Zde jsou recepty,které mám vyzkoušené a zařadila jsem je do mé kuchyně protože jsou rychlé a jednoduché.
Zapečené brambory
Co budete potřebovat:
zbytek vařených brambor popř. si brambory uvařte ve slupce,
sůl, pepř
1 cibule,
2 stroužky česneku,
zbytek tvrdého sýra (asi 15 dkg),
zbytek nivy (asi 10 dkg),
kousek salámu (může být i nemusí),
olej.

Postup: pokrájené brambory dáme do vymazaného pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme na kostičky nakrájený salám a část tvrdého sýra. Na pánvičce osmahneme cibuli a česnek na proužky, je to z toho důvodu, že zapékat budeme poměrně krátce a cibule by zůstala tvrdá, proto ji předem trochu osmažíme. Přimícháme cibuli s česnekem a povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a nivou. Pečeme asi půl hodinky.

Sýrová omáčka

Na pánev nalijeme trošku oleje a položíme na něj tavený sýr. Rozkrájíme ho nožem nebo měchačkou a necháme pomalu roztavit na mírném ohni, stále mícháme. Přilijeme mléko, můžeme použít i smetanu, ale pokud chceme trošku dietnější variantu, tak mléko stačí. Postupně přiléváme tolik mléka, kolik chceme mít omáčky, stále mícháme, až se sýr roztaví. Malé hrudky taveného sýra nevadí, někdy se nepodaří ho roztavit úplně. Nakonec přidáme nastrouhanou nebo rozdrobenou nivu, necháme pár minut roztavit, popř. ještě zředíme mlékem, protože sýr opět omáčku zahustí. Nesolit na začátku, sýry jsou slané dost, pokud by to nestačilo, osolte až teď na konci vaření. Do téhle omáčky obvykle zamíchám na cibulce opečené nudličky kuřecího masa, ale není to nutnost, když vařím jen rychlou večeři, stačí jen těstoviny přelité touto omáčkou.

Universální dresing k zelenině,masu,bramborám nebo jen tak k rohlíku

1 malý jogurt bílý (použijte jaký chcete, majolkou a tatarkou to stejně kaloricky pokazíte), 1 malá light majolka (ve vaničce, 1 malá tatarka (taky ve vaničce), 5 velkých lžic kečupu, jedno jestli sladkého nebo ostrého, 5 malých lžiček plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 1 střední cibule (popř. 1/2 velké), 1 kyselá okurka, sůl.

A jak na to: jogurt, tatarku, majolku, kečup, hořčici, rozmačkaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli a okurku smícháme dohromady a je to hotové. Můžete to jíst hned, ale já doporučuji až druhý den, protože se ta troška česneku a cibulka pěkně rozleží a dresing získá jemnější chuť, ne tak ostrou. Pak je to báječná záležitost opravdu na cokoli, s hlávkovým salátem, okurkou, paprikou, s masíčkem.

Přidejte přiměřené množství nakrájených rajčat (3-4 na toto množství) a získáte bezvadný rajský salát, vyměňte rajčata za pokrájenou uzeninu a máte krásně naložené špekáčky v dresingu,

Dobrá jedlá pomazánka

Budeme potřebovat:
40 dkg měkkého salámu jakéhokoliv
1 majolku
1 cibuli
3 kyselé okurky
2-3 lžíce kečupu jakéhokoliv
3 lžíce hořčice plnotučné
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
kostka cukru
Příprava:Salám umeleme nebo nastrouháme,kečup,hořčici,olej,ocet a cukr povaříme asi 1 minutu vmícháme umletý salám promícháme a necháme vychladnout.Do této vychladlé směsi
Přidáme majolku a pečlivě promícháme a dáme uležet do lednice.Mažeme na veku,topinku nebo opečené tousty nebo jen na chleba a ozdobíme zeleninou.

Párková srdíčka

Potřebujeme:
Debrecínské párky
Vejce
Strouhaný sýr
Olej
Příprava:
Párek podélně rozkrojíme a nakonci nedokrajujeme asi 3 cm. Párek vytvarujeme do srdíčka a konce spíchneme k sobě párátkem. Někdy se to nepovede a je z toho vše možné jen né srdíčko,ale nevadí na chuti to nepokazí. Srdíčko přendáme na trochu vymazaný pekáček nebo zapékací misku samozřejmě těch srdíček mužeme naskládat do pekáčku víc.
Do srdíčka dáme strouhaný tvrdý sýr tak aby dno srdíčka bylo posypáno
Na sýr vyklepneme vejce nerozmíchané a to celé znovu posypeme sýrem nesolíme vše je slané no a dáme zapéci 15-20 minut,podáváme s bramborovou kaší nebo jen se zeleninou.
Pokud se rozhodnete něco vyzkoušet přeji Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 babča babča | Web | 18. dubna 2007 v 12:00 | Reagovat

no to jo dostávám pěěkný hlad,vyzkouším srdíčka naši pošuci jsou párkožrouti

2 Jitka Jitka | Web | 18. dubna 2007 v 22:06 | Reagovat

Dobré receptíky...Vyzkouším.

3 Lendys Lendys | Web | 18. dubna 2007 v 22:34 | Reagovat

Sýrovou omáčku také dělám, akorát nejprve ohřeji mléko a v něm nechám sýry rozpustit. Je to dobré a rychlé. Přídávám do toho uvařenou brokolici a jím s penne těstovinami. DOPORUČUJI mňam :-)

4 www.doplnky-fitness.cz www.doplnky-fitness.cz | Web | 28. ledna 2009 v 21:22 | Reagovat

Ahoj. Za prvé bych se chtěl omluvit za reklamu, ale fakt mi to nedalo a musím se pochlubit. Kukněte sem: www.doplnky-fitness.cz. Jestli chcete zhubnout, vypadat krásně, udělat ze sebe svalovce tak to určitě navštivte. Sám jsem tam už parkrát nakoupil a nemůžu si to vynachválit. Klikejte na web a jste tam tak pááá lidi:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Děkuji za návštěvu a přijďte zas