Rychle,chutně zajímavě

27. ledna 2007 v 13:00 |  Recepty
Hrníčkový smažák
Kdo má rád smažák a nesmí smažené pokrmy,tak vyzkoušejte toto:
Ingredience:
4 ks
250 g
250 g
Postup přípravy
Sýr i salám nastrouháme na hrubém struhadle. Vajíčka důkladně rozšleháme a osolíme. Hrníčky vymažeme máslem a dobře vysypeme strouhankou.
Na dno šálků dáme vrstvu sýra, na ni salám, ten přelijeme 2,5 lžícemi rozšlehaného vejce, opět vrstvíme salám a nakonec sýr. Hrníčky naskládáme do vysokého pekáče, zalijeme vroucí vodou a dáme do maximálně rozpálené trouby a 25 minut zapékáme.
Podáváme s tatarkou a vařenými bramborami s máslem
Řízky naruby
Klasické řízky, tentokráte ale naruby
Ingredience:
na obalení:
podle chuti:
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na plátky, omyjeme, osušíme a rozklepeme. Potom maso osolíme a opepříme. Kdo chce, může maso potřít utřeným česnekem.
Nejdříve řízky upěchujeme ve strouhance, potom obalíme ve vejci a smažíme v rozpáleném tuku dozlatova.
Podáváme s kyselou okurkou.
Speciální hot dog
Vylepšený hot dog ideální ke svačině či večeři.
Ingredience:
2 plátky
1 ks
podle chuti:
1 ks
Postup přípravy
Rohlík nakrojíme podélně seshora tak, abychom ho mohli rozevřít pro vkládání dalších ingrediencí. Nesmíme ho však zcela překrojit!
Na dno rohlíku dáme hořčici a rozprostřeme ji po celé délce rozevřeného rohlíku. Jeden plátek sýra rozkrojíme asi na 2 cm široké plátky a z nich
vytvoříme v rohlíku jakousi "vaničku". Rohlík vysteleme plátky sýra. Čím více sýra, tím lépe.
Na sýr dáme nožičku párku. Vhodné je párek naříznout, aby se prohřál a nepraskal. Na párek přidáme kečup. Množství záleží na chuti.
Na párek s kečupem položíme opět plátky sýra. Zase platí, že čím více, tím lépe. Pokud máme cihlu, nakrájíme plátky na slabo.
Speciální hot dog do mikrovlnné trouby a ohříváme pár vteřin. Obvykle stačí asi deset vteřin, podle výkonu vaší mikrovlnky.
Bramborák v pekáči
Když se vám nechce stát u sporáku a péct jeden bramborák po druhém, tak můžete upéct bramborák na pekáči. Nedělám ho často, dáváme přednost těm malým kulatým bramboráčkům z pánve, ale sem tam upeču i tenhle. Zmizí stejně rychle jako ty bramboráčky.

Suroviny: 4 vařené brambory, 1 sklenička krupičky (hrubé nebo i polohrubé mouky), 1 sklenička strouhanky, 2 skelničky mléka, 20 dkg měkkého salámu, 1 vejce, česnek dle chuti, majoránka, sůl, olej a trochu mouky na vymazání pekáče.
Postup: Prolisované (nastrouhané) brambory a všechny přísady smícháme dohromady, těsto nalijeme do vysypaného pekáčku a upečeme. Raději pomalu a déle, aby se pěkně propekl, zhruba 1 hodinku. Hotové nakrájíme na kostky a podáváme třeba jako slaný zákusek při oslavě.
TAK PŘEJI DOBROU CHUŤ
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 maruska maruska | E-mail | 28. ledna 2007 v 14:46 | Reagovat

Moc zdravim ,je to super, delam podobne recepty jako jsou hrnickove, ale v zapekaci misce v mikrovlnce.Koukni na muj blog   sikovnepacicky.blog.cz

2 aaandy aaandy | Web | 3. února 2007 v 7:50 | Reagovat

hezky

3 Sonrisa Sonrisa | Web | 6. září 2007 v 20:40 | Reagovat

:O) "Čmajzla" jsem si ty receptíky, vyzkouším, vypadá to velice lákavě :o))))

Jo a šoupla jsem si je do bločku, nevadí? Pokud by byl problém, ihned napravím, papapapapa a děkuji Sonrisa

4 Zdena Zdena | E-mail | 28. února 2008 v 13:09 | Reagovat

Hrníčkový smažák, vypadá senzačně, určitě vyzkouším, a děkuji, pa Zdena.

5 www.doplnky-fitness.cz www.doplnky-fitness.cz | Web | 28. ledna 2009 v 21:23 | Reagovat

Ahoj. Za prvé bych se chtěl omluvit za reklamu, ale fakt mi to nedalo a musím se pochlubit. Kukněte sem: www.doplnky-fitness.cz. Jestli chcete zhubnout, vypadat krásně, udělat ze sebe svalovce tak to určitě navštivte. Sám jsem tam už parkrát nakoupil a nemůžu si to vynachválit. Klikejte na web a jste tam tak pááá lidi:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Děkuji za návštěvu a přijďte zas