Asijské tipy na krásu a zdraví

2. října 2006 v 18:03 |  Něco pro zdraví

Asijské tipy na krásu

Proč má většina Asiatek krásnou pokožku a štíhlou postavu? Dobře totiž ví, které potraviny konzumovat a také jak správně relaxovat.
Rýže
Asiatky jedí rýži pravidelně, neobsahuje příliš kalorií, ale přitom dokáže zasytit. Navíc podporuje odvádění vody z těla a hlídá, aby se v tkáních zadržovalo jen tolik vody, kolik je nutné. Rýže obsahuje mnohé vitamíny B, škroby, železo, hořčík, draslík, je důležitým zdrojem bílkovin. Čím víc se rýže čistí, tím méně obsahuje živin, minerálů a vitamínů. Zvlášť výživné jsou rýžové otruby, které snižují riziko rakoviny tlustého střeva. Škrob v bílé i hnědé rýži se tráví pomalu, ale uvolňuje do krve glukózu, která pomáhá kontrolovat hladinu krevního tlaku cukru u diabetiků. Neobsahuje lepek. Je vhodná i pro nemocné s nesnášenlivostí pšenice, používá se k léčení zažívacích obtíží, průjmu i zácpy
Sója
Sója je nazývána rostlinným masem. Obsahuje nejvíce bílkovin ze všech plodin, a to bílkovin, které se rovnají bílkovině masa, mléka i vajec, ale na rozdíl od nich neobsahuje hnilobné baktérie, cholesterol a další škodlivé látky. Má vysoký obsah vitaminů B1 a B3, lecitinu, vápníku a hořčíku a kvalitní tuk se značným množstvím vitaminu E a nenasycených mastných kyselin, čímž příznivě ovlivňuje činnost nervové soustavy, stav pokožky a látkovou přeměnu. Konzumace sóji působí blahodárně při neurózách, depresích, vyčerpanosti.
Zázvor
Zázvor je často používaným kořením asijské kuchyně, které nejenom dodá jídlu výbornou chuť, ale také podporuje trávení a odbourávání tuk. Zázvor obsahuje éterické oleje, zázvorovou silici a štiplavě ostrou látku zvanou gingerol. Z oddenků se připravuje zázvorový olej, esence, suší se a melou, přidávají se do nejrůznějších směsí. Aktivuje srdečně-cévní systém, pomáhá při žaludečních a zažívacích potížích, snižuje hladinu cholesterolu.
Léčivé účinky čaje
Domovinou čaje je Čína, kde se začal pít a pěstovat. Zde se stal národním symbolem a pýchou. Další z zemí, kde se čaj pěstuje je Japonsko. V těchto zemích je příprava a pití čaje rituál. Čaj patří k nejstarším léčivým prostředkům. Nálev z čajovníku chrání náš organismus proti virům a bakteriím, dodává tělu vitaminy A, B, C, E, K, železo, draslík, fluor, působí příznivě na vysoký krevní tlak, snižuje hladinu cukru a cholesterolu. Mezi nejznámější, kromě černého čaje, řadíme zelený čaj. Odborníci tvrdí, že dokáže přímo zázraky. Na našem trhu existuje několik druhů a příchutí. Populárním a kvalitním čajem je japonský zelený čaj Sen-ča. Zelený čaj má natrpklou chuť, která nás osvěží. Dále má vliv na rozšiřování mozkových cév, působí jako prostředek proti mozkovým příhodám, snižuje hladinu cholesterolu, zklidňuje mysl, zlepšuje trávení tuků. Za velmi kvalitní čaj se považuje ten, který je volně sypaný, ne porcovaný.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 www.doplnky-fitness.cz www.doplnky-fitness.cz | Web | 28. ledna 2009 v 21:13 | Reagovat

Ahoj. Za prvé bych se chtěl omluvit za reklamu, ale fakt mi to nedalo a musím se pochlubit. Kukněte sem: www.doplnky-fitness.cz. Jestli chcete zhubnout, vypadat krásně, udělat ze sebe svalovce tak to určitě navštivte. Sám jsem tam už parkrát nakoupil a nemůžu si to vynachválit. Klikejte na web a jste tam tak pááá lidi:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Děkuji za návštěvu a přijďte zas